Goedendag, mplaatje 1ijn naam is Carola Homs. Al lange tijd had ik een droom. Een eigen naai-atelier. Nu ik ben gaan samenwonen met mijn vriend is deze droom werkelijkheid geworden. Sinds september 2014 werk ik zelfstandig vanaf zolder. U bezoekt nu de site die bij mijn atelier Mille Fleurs hoort.

Hoe het begon
Mijn moeder heeft mij geleerd hoe ik met de naaimachine moest omgaan. We hebben van alles samen gemaakt, van knikkerzakken en kussentjes tot kleding voor de poppen. Het werd allemaal van vaders oude overhemden en oma’s versleten jurken geknipt en in elkaar gezet met naald en draad. Van kinds af aan teken ik al ontwerpen voor van alles en nog wat. Ook maakte ik vaak kleding voor mezelf. Deze passie is blijven hangen en zodoende ben ik mijn opleiding in Hilversum gestart.

Opleiding
Middenkader Medewerker Breedvak Maatkleding.
Het is een langere titel dan coupeuse. Een term die bekender is in mijn vakgebied.
Vanaf 2007 heb ik op het ROC in Hilversum de opleiding Mode Maatkleding niveau 4 gevolgd. In 2011 ben ik geslaagd en heb ik mijn diploma en bovenstaande lange titel mogen ontvangen. Ik heb bij deze opleiding geleerd om patronen te tekenen aan de hand van ontwerpen en vervolgens deze als kleding te vervaardigen. Deze opleiding is vooral gericht op dameskleding maar zelfstandig ben ik bezig om de aspecten van het herenvak ook onder de knie te krijgen.

Werkplaatje 2
Na mijn opleiding kon ik direct terecht bij een reparatie atelier in Zeist waar ik sinds 2011 in dienst ben. Hier heb ik veel geleerd over de herstel- en verstel vaardigheden. Ik heb hierdoor veel kleding in mijn vingers gehad en heb zo veel verschillende mogelijkheden gezien. Ieder merk, elke fabriek en elke coupeuze, het zit altijd net even anders in elkaar.

Droom
Op dit moment ben ik bezig mijn grote droom te verwezelijken met dit atelier op zolder. Er is nu de mogelijkheid om kleding op maat te maken, bestaande kleding te repareren of aan te passen en om kleding die ik zelf heb ontworpen te verkopen via de webshop. In de toekomst wil ik ook lessen gaan aanbieden. Dit krijgt in mijn hoofd al vollop gestalte maar voor het zo ver is wil ik eerst dit succesvol uitrollen. Daarna kan de volgende stap gemaakt worden.