Verstel- en herstelwerkzaamheden

Hier vindt u informatie over het herstellen en verstellen van kleding. Heeft u kleding dat u niet lekker zit of passen de confectiematen u niet precies? Hier kan een mouw aan te passen zijn. Ook kleding die gescheurd is, een kapotte rits heeft of een knoop mist kan ik voor u repareren. Ik heb zowel ervaring met dames- als herenkleding. U kunt altijd bellen voor een afspraak om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Het op maat maken
Heeft u een nieuwe broek gekocht maar zijn de broekspijpen te lang? Of heeft u geen jasje kunt vinden waarvan de mouwen op lengte zijn? Rok, japon, broek, colbert, overhemd. Het kan allemaal ingekort en voor u op maat gemaakt worden. Is juist het andere aan de hand, is uw kleding te kort? Soms is hier ook een oplossing voor te vinden.
Zakt de broek u van de billen? Hangt die mooie jurk erg wijd om u heen? Ik kan uw kleding voor u innemen. Ook kunnen broekspijpen aan de onderkant smaller gemaakt worden, kan er meer taillering in de blouse gemaakt worden of kan een rok ingenomen worden. Het is allemaal mogelijk. Is de kleding te strak? Het is vaak mogelijk om deze uit te leggen.

Het repareren van kleding
Gaat de rits van uw broek steeds open of wil de rits van uw jas niet meer dicht? Ik zet er voor u een nieuwe rits in. Ook knopen, klittenband en andere sluitingen kunnen gerepareerd worden.
Heeft u een gat in een kledingstuk? Ook dit kan vaak verholpen worden. Soms zal dit zichtbaar blijven maar er zijn ook mogelijkheden waarbij de reparatie niet (altijd) zichtbaar is. Als er alleen een naad los is, is dit over het algemeen onzichtbaar te repareren. Slijtplekken kunnen gedekt worden door elleboogstukken of kniestukken. Er zijn veel mogelijkheden om uw kleding te repareren waardoor het niet achter in uw kast blijft liggen of met het grofvuil mee gaat.

Interieur
Het kan voorkomen dat door een verhuizing gordijnen en vitrages niet meer passen. Ik kan u hierbij helpen. Inkorten, versmallen, plooien stikken, alles kan. Ook het vermaken van kussenhoezen behoort tot de mogelijkheden.