Nieuw maken in opdracht

Hier vindt u informatie over het nieuw maken van maatkleding. Er kan geheel naar eigen wensen en naar uw ideeën een ontwerp worden gemaakt. Na akkoord wordt er een patroon op maat getekend waarna het vervolgens wordt vervaardigd. Natuurlijk kan er gebruik worden gemaakt van bestaande patronen. Ook kan bestaande kleding gereproduceerd worden. Er zijn verscheidende mogelijkheden. Ik ben gespecialiseerd in het maken van damesmaatkleding maar sta altijd open voor een uitdaging. Hieronder zal ik een aantal mogelijkheden beschrijving. U kunt ook een kijkje nemen in de galerij om mijn eerdere opdrachten te bekijken.

Geheel naar eigen idee: een japon in uw hoofd, maar u kunt hem niet vinden? Geen passend model te vinden voor een mooie pantalon of colbert? Ik kan het voor u naar wens ontwerpen en vervaardigen. Denk bijvoorbeeld aan:

Gelegenheidskleding; bij bijzondere gebeurtenissen hoort bijzondere kleding. Laat hier uw unieke ontwerp op maat maken. Ik kan voor u naar wens een passend model maken in de gewenste stoffen voor iedere gewenste gelegenheid.

Bruidsjurk; kunt u uw droomjurk voor de meest bijzondere dag van uw leven niet vinden? Ik kan hem voor u op maat maken. Eventueel kan er stof, kant of andere kenmerken van bijvoorbeeld uw moeders trouwjurk in uw jurk verwerkt worden. Ook een reeds gekochte jurk kan vermaakt worden met zelfgekozen accessoires.
Moeder van de bruid;
op de speciale dag van uw dochter mag zeker de moeder van de bruid of bruidegom niet vergeten worden. Hier wordt uw jurk of mantelpak op maat gemaakt in de door u gekozen stoffen en naar een door u gekozen model.

Reproduceren: heeft u een pantalon, japon of rok die zo ontzettend lekker zit, maar helaas niet meer verkrijgbaar is? Het door u gewenste kan ik voor u reproduceren.

Interieur; Kussens, gordijnen, vitrage enz. Het kan allemaal voor u gemaakt worden.

Hieronder enkele voorbeelden van wat ik zoal gemaakt heb.

In het begin van 2016 heb ik voor een klant een reeks losstaande kledingstukken gemaakt. Ik heb een aantal ontwerpen voor haar gemaakt waaruit zij een aantal modellen heeft gekozen. Hieronder zie je de illustraties die ik voor haar heb gemaakt en het uiteindelijke eindresultaat. In dit geval was er nog nog geen stof gekocht, dus de kleuren die ik in de voorbeelden heb gebruikt komen niet overeen met de later gekozen stoffen.

In 2012 heb ik voor een prachtige bruid een prachtige jurk mogen maken. Zij had inspiratie opgedaan door andere bruisjurken te passen. Vervolgens is uit deze bruidsjurken een ontwerp ontstaan. In de jurk wou zij ook elementen van de trouwjurk van haar moeder verwerkt hebben. Zo zijn de champagne kleurige roesranden van de jurk van haar moeder en de strik achter op haar jurk is van de hoed van haar moeder genomen. Ook de sluier is door Mille Fleurs naai-atelier gemaakt.

Als eerst mijn examenwerk, waarmee ik in 2011 examen heb gedaan. De casus was om voor twee gasten van het kerklijkhuwlijk van Prince William en Kate een outfit te maken. Het moesten twee setjes worden met 5 kledingstukken.

Set 1:

Set 2: