Nieuw maken in opdracht

Hier vindt u informatie over het nieuw maken van maatkleding. Er kan geheel naar eigen wensen en naar uw ideeën een ontwerp worden gemaakt. Na akkoord wordt er een patroon op maat getekend waarna het vervolgens wordt vervaardigd. Natuurlijk kan er gebruik worden gemaakt van bestaande patronen. Ook kan bestaande kleding gereproduceerd worden. Er zijn verscheidende mogelijkheden. Ik ben gespecialiseerd in het maken van damesmaatkleding maar sta altijd open voor een uitdaging. Hieronder zal ik een aantal mogelijkheden beschrijving. U kunt ook een kijkje nemen in de galerij om mijn eerdere opdrachten te bekijken.

Geheel naar eigen idee: een japon in uw hoofd, maar u kunt hem niet vinden? Geen passend model te vinden voor een mooie pantalon of colbert? Ik kan het voor u naar wens ontwerpen en vervaardigen. Denk bijvoorbeeld aan:

Gelegenheidskleding; bij bijzondere gebeurtenissen hoort bijzondere kleding. Laat hier uw unieke ontwerp op maat maken. Ik kan voor u naar wens een passend model maken in de gewenste stoffen voor iedere gewenste gelegenheid.

Bruidsjurk; kunt u uw droomjurk voor de meest bijzondere dag van uw leven niet vinden? Ik kan hem voor u op maat maken. Eventueel kan er stof, kant of andere kenmerken van bijvoorbeeld uw moeders trouwjurk in uw jurk verwerkt worden. Ook een reeds gekochte jurk kan vermaakt worden met zelfgekozen accessoires.
Moeder van de bruid;
op de speciale dag van uw dochter mag zeker de moeder van de bruid of bruidegom niet vergeten worden. Hier wordt uw jurk of mantelpak op maat gemaakt in de door u gekozen stoffen en naar een door u gekozen model.

Reproduceren: heeft u een pantalon, japon of rok die zo ontzettend lekker zit, maar helaas niet meer verkrijgbaar is? Het door u gewenste kan ik voor u reproduceren.

Interieur; Kussens, gordijnen, vitrage enz. Het kan allemaal voor u gemaakt worden.

Hieronder enkele voorbeelden van wat ik zoal gemaakt heb.

In het begin van 2016 heb ik voor een klant een reeks losstaande kledingstukken gemaakt. Ik heb een aantal ontwerpen voor haar gemaakt waaruit zij een aantal modellen heeft gekozen. Hieronder zie je de illustraties die ik voor haar heb gemaakt en het uiteindelijke eindresultaat. In dit geval was er nog nog geen stof gekocht, dus de kleuren die ik in de voorbeelden heb gebruikt komen niet overeen met de later gekozen stoffen.

In 2012 heb ik voor een prachtige bruid een prachtige jurk mogen maken. Zij had inspiratie opgedaan door andere bruisjurken te passen. Vervolgens is uit deze bruidsjurken een ontwerp ontstaan. In de jurk wou zij ook elementen van de trouwjurk van haar moeder verwerkt hebben. Zo zijn de champagne kleurige roesranden van de jurk van haar moeder en de strik achter op haar jurk is van de hoed van haar moeder genomen. Ook de sluier is door Mille Fleurs naai-atelier gemaakt.

Als eerst mijn examenwerk, waarmee ik in 2011 examen heb gedaan. De casus was om voor twee gasten van het kerklijkhuwlijk van Prince William en Kate een outfit te maken. Het moesten twee setjes worden met 5 kledingstukken.

Set 1:

Set 2:

Verstel- en herstelwerkzaamheden

Hier vindt u informatie over het herstellen en verstellen van kleding. Heeft u kleding dat u niet lekker zit of passen de confectiematen u niet precies? Hier kan een mouw aan te passen zijn. Ook kleding die gescheurd is, een kapotte rits heeft of een knoop mist kan ik voor u repareren. Ik heb zowel ervaring met dames- als herenkleding. U kunt altijd bellen voor een afspraak om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Het op maat maken
Heeft u een nieuwe broek gekocht maar zijn de broekspijpen te lang? Of heeft u geen jasje kunt vinden waarvan de mouwen op lengte zijn? Rok, japon, broek, colbert, overhemd. Het kan allemaal ingekort en voor u op maat gemaakt worden. Is juist het andere aan de hand, is uw kleding te kort? Soms is hier ook een oplossing voor te vinden.
Zakt de broek u van de billen? Hangt die mooie jurk erg wijd om u heen? Ik kan uw kleding voor u innemen. Ook kunnen broekspijpen aan de onderkant smaller gemaakt worden, kan er meer taillering in de blouse gemaakt worden of kan een rok ingenomen worden. Het is allemaal mogelijk. Is de kleding te strak? Het is vaak mogelijk om deze uit te leggen.

Het repareren van kleding
Gaat de rits van uw broek steeds open of wil de rits van uw jas niet meer dicht? Ik zet er voor u een nieuwe rits in. Ook knopen, klittenband en andere sluitingen kunnen gerepareerd worden.
Heeft u een gat in een kledingstuk? Ook dit kan vaak verholpen worden. Soms zal dit zichtbaar blijven maar er zijn ook mogelijkheden waarbij de reparatie niet (altijd) zichtbaar is. Als er alleen een naad los is, is dit over het algemeen onzichtbaar te repareren. Slijtplekken kunnen gedekt worden door elleboogstukken of kniestukken. Er zijn veel mogelijkheden om uw kleding te repareren waardoor het niet achter in uw kast blijft liggen of met het grofvuil mee gaat.

Interieur
Het kan voorkomen dat door een verhuizing gordijnen en vitrages niet meer passen. Ik kan u hierbij helpen. Inkorten, versmallen, plooien stikken, alles kan. Ook het vermaken van kussenhoezen behoort tot de mogelijkheden.

Prive lessen

Heeft u altijd al les in het maken van kleding willen hebben? Heeft u een naaimachine maar staat hij te verstoffen omdat u niet goed weet hoe u ermee om moet gaan? Ik bied u de mogelijkheid dit alles te komen leren bij Mille Fleurs naai-atelier. In het thuisatelier krijgt u individueel en persoonlijk les. Er is in overleg wel mogelijk om samen met iemand lessen te volgen. Het is ook mogelijk om bij u thuis les te krijgen.

Invulling van de lessen:
Omdat de lessen individueel zijn de lessen volledig naar uw niveau. U draagt aan wat u graag wilt leren en hier gaan we dan samen aan werken. Dus heeft u een patroon liggen die u al heel lang wilt maken, maar niet weet waar te beginnen? Dan gaan we er samen mee aan de slag. Maar ook de basis kan worden aangeleerd. Eventueel leren patronen aanpassen en tekenen is ook mogelijk.

Materialen:
In het atelier is een lesmachine aanwezig. Ook zijn er linealen en andere tekenmaterialen aanwezig. Het aanwezige garen kan gebruikt worden en proeflapjes om te oefenen zijn beschikbaar. Uzelf hoeft alleen de patronen (tenzij u ze zelf leert tekenen), stof en fournituren aan te schaffen.
Wilt u les bij u thuis? Dan is het vereist dat u zelf voor de machine, scharen en andere materialen zorgt. Bent u nog aan het twijfelen of het wat voor u is, dan is in overleg mogelijk dat kleine materialen door mij genomen worden voor de eerste paar lessen.

Inplanning lessen:
U kunt tot 5 lessen van te voren inplannen. Maar het is ook mogelijk om per les te plannen, aan het einde van de vorige les of wanneer er contact word opgenomen zodra u er behoefte aan heeft (bijvoorbeeld wanneer u vastloopt op een bepaald stuk).

De lessen kunnen op een vast tijdstip gepland worden, 1x per week, eens per twee weken, wat u prettig vind. Maar ze kunnen ook onregelmatig gepland worden. Het is naast 1 uur per keer ook mogelijk om meerdere uren achter elkaar te plannen, bijvoorbeeld 1,5 of 2 uur. Prijzen blijven het zelfde per uur.

Kosten:
is mogelijk om per afspraak te betalen, dit kan dan kontant na afloop van de les. Ook kunt u 5 uur van te voren betalen. Dit kan kontant of overgemaakt worden. Deze 5 uur worden dan altijd van te voren ingepland.

  • Les in het atelier:
    per uur: 20,-
    per 5 uur van te voren betaald: 90,-
  • Les bij u aan huis:
    per uur: 30,-
    per 5 uur van te voren betaald: 140,-

Een eventueel tweede persoon krijgt een korting van 5,- euro per uur.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen. Er kan dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak gemaakt worden. Ook kunt u onderstaand inschrijfformulier invullen. Hierop vind u deze en verdere informatie. U kunt het formulier downloaden. Invullen in word en vervolgens terug sturen naar info@millefleurs-naaiatelier.nl

Download inschrijfformulier

Kijk voor verdere voorwaarden op www.MilleFleurs-naaiatelier.nl/voorwaarden